Jūsu Grozs

Kaltē žāvēta malka, tās priekšrocības salīdzīnājumā ar dabiski žāvētu malku

Dabīgi žāvēta vai kaltēta malka

Mājokļa apkure ir būtisks ikdienas uzdevums, un viens no populārākajiem veidiem, kā to nodrošināt, ir izmantot malku. Lai nodrošinātu efektīvu siltuma izmantošanu un mazinātu gaisa piesārņojumu ir svarīgi izvēlēties pareizo malkas veidu - kaltētu malku. Tā ir augstas kvalitātes alternatīva dabīgi žāvētai malkai, piedāvājot vairākas būtiskas priekšrocības.

Viena no kaltētas malkas priekšrocībām ir tās vienmērīgais mitruma saturs katrā pagalē. Salīdzinot ar dabiski žāvētu malku, kur mitruma līmenis bieži vien ir dažāds, kaltētai malkai tas ir zem 20%. Šis fakts ir īpaši nozīmīgs, ņemot vērā degšanas procesu. Mitruma satura samazināšana līdz 18-20% ļauj iegūt līdz pat 30% vairāk siltuma uz katru kilogramu. Tas padara kaltētu malku ekonomiski izdevīgāku, jo mazāks malkas daudzums sasniedz lielāku siltuma atdevi.

Lai labāk izskaidrotu šo priekšrocību, apskatīsim piemēru. Jānim ir nepieciešams patērēt 100 kg kaltētas malkas, savukārt Edgaram 130 kg dabiski žāvētas malkas, lai iegūtu vienādu siltuma daudzumu. Tātad, lai nodrošinātu vienādu siltuma daudzumu, Edgaram būs jāpatērē 30% vairāk malkas nekā Jānim. Šāda situācija ilgtermiņā apliecina, ka izvēloties kaltētu malku, var ietaupīt ne tikai naudu, bet arī samazināt malkas patēriņu.

Turklāt, kaltēta malka ir tīrāka un bez kaitēkļiem un pelējumiem. Dabiski žāvēta malka, kas tiek atstāta ārpusē uz kādu laiku, piesaista kukaiņus un sāk pelēt. Šādas malkas izmantošana mājsaimniecībā var radīt diskomfortu, kas nāks ar nepatīkamo dūmu smaku un biezajiem dūmiem. Lai to labotu, kaltēta malka tiek rūpīgi apstrādāta, lai novērstu kaitēkļu izplatīšanos un pelējuma veidošanos.

Lai pārliecinātos, ka malka patiešām ir kvalitatīva un sausa, tā ir jāpārbauda ar mitruma mērierīci. Šis process ļauj noteikt malkas mitruma saturu. Lai to izdarītu, jums vajadzētu sadalīt koku uz pusēm un pārbaudīt mitruma saturu koka iekšpusē, ievietojot mitruma mērītāja galu pagales vidū. Šāda metode palīdz novērst iespējamo neprecizitāti, kas var rasties, pārbaudot mitrumu no koka ārpuses.

Visbeidzot, kaltēta malka ir ilgtspējīgāka un videi draudzīgāka izvēle. Tās ražošanas process prasa mazāk enerģijas un ļauj iegūt augstas kvalitātes kurināmo, tādējādi samazinot negatīvo ietekmi uz vidi. Izvēloties kaltē žāvētu malku, mēs sniedzam savu ieguldījumu videi, samazinot kaitīgo emisiju.

Kopumā kaltēta malka ir ekonomiska, tīra un efektīva. Tā nodrošina vienmērīgu mitruma saturu, ir bez kaitēkļiem un pelējuma, un tās izmantošana ir videi draudzīgāka. Ja vēlaties nodrošināt optimālu apkures pieredzi savā mājā, kaltēta malka ir izcilā izvēle. Izmantojot šo kvalitatīvo kurināmo, ne tikai ietaupīsiet naudu un nodrošināsiet tīrāku apkuri, bet arī sniegsiet savu ieguldījumu mūsu videi, kas ir nozīmīgs solis ceļā uz ilgtspējīgu nākotni.