Jūsu Grozs

malkas veidi : zaļa jeb svaiga malka, sausa malka, kaltēta malka.

Malkas veidi - svaiga, sausa, kaltēta

Malka var būt dažādos veidos, atkarībā no tā, kā tā ir apstrādāta vai sagatavota apkurei. Visbiežāk sastopamie malkas veidi ir sausa, kaltēta un zaļa (svaiga). Šeit ir paskaidrojums par katru no tiem:

Zaļa malka (svaiga): Zaļa malka ir tā, kas tiek izmantota tūlīt pēc koka nogriešanas. Tā satur augstu mitruma procentu, jo tai nav bijis laika izžūt. Zaļa malka parasti ir viegli atpazīstama pēc svaigas un dzintarīgas krāsas, un tā ir smagāka nekā sausa vai kaltēta malka. Šāda veida malka degs lēnāk, jo tai sākumā jāiztvaiko mitrums, tāpēc tā ne vienmēr ir piemērota uzreiz izmantošanai apkurei. Lai izmantotu zaļu malku, to parasti ir nepieciešams sausināt uzglabāšanas laikā.

Sausa malka: Sausa malka ir labi izžuvusi un gatava izmantot apkurei. Tā tiek uzglabāta un sausināta vismaz vienu sezonu, lai samazinātu mitruma saturu. Sausa malka ir efektīva apkurei, jo tā nodrošina vieglāku degšanu un lielāku siltuma ražošanu. Tā parasti ir viegli atpazīstama pēc savas krāsas (parasti tumšāka vai pelēkāka) un izskatās viegli izžuvusi vai izbalējusi.

Kaltēta malka: Kaltēta malka ir malka, kas ir speciāli žāvēta kaltēšanas kamerās vai krāsnīs. Šis process ļauj kontrolēt un samazināt mitruma saturu malkā. Kaltēta malka ir ļoti sausa un gatava izmantošanai apkurei. Tās siltuma ražošana un izmantošana ir efektīvaka par sauso un zaļo malku. Kaltēta malka ir gatava tūlītējai lietošanai, un to var izmantot bez papildus sausināšanas vai sagatavošanas.

Mēs CANDOWE tirgojam kaltētu malku, nodrošinot visaugstākās kvalitātes produktu gatavu lietošanai uzreiz